Select Page

Het is 2 Juli en in ben in Spanje, als toeschouwer bij het FISM ECM, de Europese kampioenschappen goochelen.

De reden dat ik weer eens iets toevoeg aan deze blog is dat ik gisteren na lange tijd weer eens een ‘helemaal klaar’ moment had.

Je moet je, als je dit leest, even voorstellen dat we een bizarre tijd achter de rug hebben. We weten inmiddels niet beter dan dat we van iedereen minstens een halve meter afstand moeten houden, we lopen met mondkapjes op, reizen is alleen onder voorwaarden toegestaan etc etc.

Over die voorwaarden wil ik het gaan hebben, we zijn zogenaamd een Europa, maar daar merk je weinig van. Er is een Corona Check App die internationaal, zeker binnen Europa, fungeert als een digitaal certificaat dat aangeeft dat je gevaccineerd of kort geleden getest bent. Met de QR code in die app zou je dus in theorie probleemloos moeten kunnen reizen.

In theorie dus, de praktijk was helaas anders.

Gisteren heeft Madeleine mij ‘s ochtends om 5 uur op Rotterdam Airport afgezet, toen begon de ellende. Bij de balie van Transavia wisten ze niet van het bestaan van de internatione QR code af (die was vanaf gisteren live gegaan) en Spanje had als extra regel bedacht dat je laatste vaccinatie minstens 2 weken geleden gezet moest zijn…. Aan die voorwaarde voldeed ik niet, het was anderhalve week. Het RIVM geeft tussen haakjes aan dat je met Pfizer al na een week volledig beschermd bent.

Er was gelukkig een oplossing…. Ik zou voor € 150,= een spoed PCR test kunnen laten afnemen en dan later die dag vanaf Schiphol kunnen vliegen.

Briljant plan, even testen, met de bus naar Rotterdam CS, dan met de trein naar Schiphol, uurtje wachten en alsnog naar Manresa.

Een halve dag later ben ik in Spanje geland, een halve dag kwijt, een kleine 200 euro kwijt en mijn zonnige humeur kwijt, dat laatste eigenlijk OMDAT NIEMAND NAAR DAT CERTIFICAAT VAN 150 EURO GEVRAAGD HEEFT!

Wat een ellende dit, een meisje van Transavia in Rotterdam dat helaas voor mij de achterlijke regeltjes keurig naleeft en vervolgens de Spanjaarden die niet eens de moeite nemen om naar mijn dure nieuwe certificaat te kijken, echt, ik was er weer ouderwets helemaal klaar mee!

Gelukkig zijn de wedstrijden en de gala-shows weer geweldig, dus ondanks de valse start heb ik een geweldige donderdag gehad.