Select Page

Vanmorgen had ik een sollicitatiegesprek, mijn eerste sinds 1987. Een installatiebedrijf zocht een werkvoorbereider / calculator voor 16 uur in de week. Ik was eerlijk gezegd niet op zoek maar ik vind de branch heel leuk en eerlijk is eerlijk, zo vaak zie je zo’n baan niet voor 16 uur in de week.

Toen ik onderweg was kreeg ik een telefoontje of het een half uur later kon, de eigenaar was weggeroepen. Heel herkenbaar, ik heb dezelfde baan gehad… vervolgens bleek ook niet nieuw voorgestelde tijd niet haalbaar, ook herkenbaar. De eigenaar kwam binnen terwijl ik met een andere kantoormedewerker aan de koffie zat en begon met Paracetamol, ook herkenbaar…

Ondertussen had ik al een leuk gesprek gehad over het bedrijf en de problemen die de eigenaar daarna aanhaalde waren, je raad het al, heel herkenbaar. Overal stapels werk en geen tijd om iets eens goed aan te pakken…

Wat automatisering betreft was het voor mij eerlijk waar alsof ik terug ging naar eind jaren tachtig, een apart pakket om te calculeren en een apart pakket om de service-administratie te voeren, offertes in Word zonder koppeling naar de calculatie, geen planscherm maar letterlijk een stapel agenda’s, voor elke servicemonteur één, totaal geen overzicht. Hoe langer ik er zat hoe meer zin ik kreeg om hier te helpen met automatiseren, wat zijn hier een efficiency slagen te maken zeg, ongekend!

Toevallig had de eigenaar een offerte liggen van Syntess, het bedrijf dat bij J. van der Lely BV al sinds 1989 de automatisering heeft verzorgd en dat ik dus letterlijk al 30 jaar ken. Ik ben als het ware meegegroeid van de DOS versie die heel simpel was tot de mega-uitgebreide Syntess Atrium versie van nu. Juist het automatiseren van processen heeft altijd mijn interesse gehad en als ik hier aan de slag zou gaan lijkt me dat gewoon een feestje om te mogen doen.

De taak-omschrijving was eigenlijk die van een calculator / werkvoorbereider maar eerlijk gezegd lijkt het me heel dom om niet eerst serieus te gaan automatiseren. Met een modern pakket heb je altijd de meest recente netto- en brutoprijzen in je calculatie, je kunt van daar uit bestellen, het systeem weet dat er een inkoopfactuur komt en voor welk bedrag, als dat klopt wordt de rekening automatisch geboekt, ook naar de nacalculatie, en als de groothandel een incasso-machtiging heeft regelen zij de betaling en het systeem verwerkt de betaling in de administratie als de bank mutaties zijn gedownload…. dit doen ze nu allemaal handmatig, mijn handen gaan er gewoon een beetje van jeuken!

Aan het eind van het gesprek heb ik toegezegd enkele calculaties en offertes te mailen zodat ze kunnen zien hoe ik schrijf en calculeer, maar zojuist, voordat ik iets gestuurd had, ben ik al gebeld dat ze het gesprek zeer positief hadden ervaren en dat ze na mijn vakantie graag weer willen afspreken.

Ik ga nu eerst op vakantie naar Turkije en daarna hebben we dat tweede gesprek, in vond het leuk dat hij net nog even belde!