Select Page

Ik ben 55 jaar, zo lang ik me kan herinneren ben ik als de dood voor dokters, voornamelijk voor prikken. Het eigenaardige van Covid-19 is dat ik er eigenlijk nu best een zou willen hebben. Maar dan natuurlijk wel als iedereen een injectie krijgt zodat we eindelijk allemaal weer ‘normaal’ kunnen doen.

Ik realiseer me natuurlijk best dat dit de meest ongelezen blog van Nederland is, toch wil ik mijn verhaal even kwijt, al is het maar voor mezelf om later te kunnen teruglezen.

Vrijwel alle mogelijkheden om uit te gaan zijn gesloten, de horeca, onze eigen escape rooms, bioscopen, theaters, cafĂ©’s etc etc… de enige mogelijkheid om ergens iets te eten of drinken zijn de drive-through vestigingen van onder meer McDonald’s, Burger King etc. Voor de rest zijn alleen afhaal- en thuisbezorgdmaaltijden mogelijk.

Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk thuis werkt, verjaardagen vieren met familie en vrienden is niet toegestaan, sportwedstrijden worden zonder publiek gespeeld. Vakantie naar het buitenland wordt afgeraden, er zijn een paar landen die zogenaamd een geel reisadvies hebben. Concreet houdt het in dat de regering wil dat je niet op reis gaat, maar als het land ‘geel’ is krijg je na het annuleren je geld niet terug. Een situatie die onbegrijpelijk is voor mensen die een hoop geld voor hun vakantie hebben betaald.