Select Page

Dit is een periode die niemand ooit nog zal vergeten, het gaat absoluut de geschiedenis in. Dat is de reden dat ik niet denk dat heel gedetailleerd alles beschrijven eigenlijk zinloos is… vergeten is onmogelijk.

We mogen alleen naar buiten voor bijvoorbeeld boodschappen of noodzakelijke dingen, groepen van 3 personen of meer lopen risico een bekeuring te krijgen, anderhalve meter afstand tot anderen is verplicht en ontzettend veel bedrijven zijn gesloten. Ook Live Escape, waardoor we ontzettend veel vrije tijd hebben.

Die tijd besteden we aan het opknappen van het huis van Jesse, we hebben meer tijd dan verwacht dus zijn allemaal dingen aan het doen die we niet van plan waren, zoals het sauzen van de wanden en plafonds. Het wordt een schitterend huis en Jesse is druk met het implementeren van allemaal elektronica om het huis ‘slim’ te maken. Het meeste lukt niet in één keer maar uiteindelijk werkt steeds alles wat hij maken wil.

Natuurlijk zit er ook wel eens iets tegen, het kopen van een bank is bijvoorbeeld best een soort uitdaging, alle levertijden zijn enorm opgelopen en winkels zoals IKEA die altijd een enorme voorraad hebben zijn gewoon al weken gesloten. Inmiddels is een bank besteld, eigenlijk is het enige dat nog gekocht moet worden de inrichting voor zijn kantoorruimte, een buro en kasten etc.

Onze dagen zien er door het werk aan de Anemoon eigenlijk zo vol uit dat er momenten zijn dat we haast zouden vergeten dat er een Corona-crisis heerst, vaak kijken we tussen de middag even televisie maar als je bezig bent lijkt alles normaal. Madeleine gaat minder vaak naar haar vader want die vindt het best eng om in de buurt te komen van mensen die vervolgens weer met anderen in contact komen, dat geldt natuurlijk ook voor zijn eigen dochters. Eigenlijk gaat hij er dus heel verstandig mee om, op één of andere manier hebben we onszelf meegemaakt dat contact met mijn ouders niet of in ieder geval minder gevaarlijk is. Daar doen we boodschappen voor, drinken we regelmatig koffie en hebben we zelfs gisteren een Paasbrunch bij ons thuis gehouden.

Het handen wassen is inmiddels zo normaal geworden dat je er niet eens meer bij nadenkt, als je binnen komt was je gewoon gelijk je handen. Je handen gaan gewoon kapot van de zeep! Nooit geweten dat dit kon. Ik heb nu van die desinfectie vloeistof gekocht en vaseline, dat werkt een stuk beter.

Mijn werk bij het installatiebedrijf in Zoetermeer heb ik de afgelopen weken even op een laag pitje gezet, ik heb twee weken overgeslagen, ik ben vorige week geweest en doe van de week waarschijnlijk alleen even iets vanaf huis.

We zijn gezond, we zijn samen en zijn lekker bezig, het lijkt er zelfs op dat we recht hebben op financiële steun van de overheid dus we mogen echt niet klagen. Er zijn mensen die het momenteel behoorlijk veel slechter hebben!