Select Page

De zomer is geloof ik over, het stormt en het regent maar we mogen niet klagen. De zomer was ondanks de ellende door de Corona een van de mooiste ooit, wat de temperatuur betreft dan. Hitte-records zijn gebroken en ook het hittegolf record is verbroken.

We hadden de hele periode een zwembadje in de achtertuin en dat was super! Het kreng is weer lek en de volgende, een iets grotere, staat al klaar voor volgend jaar.

In de periode dat ik niets geschreven heb is er heel veel gebeurd. Zo werk in intussen gemiddeld 2 dagen per week en vanaf volgende week Madeleine ook! Ons ‘tussenjaar’ zit er op en we hebben weer verplichtingen. Zelf maak ik offertes en facturen voor een installatiebedrijf en Madeleine gaat op een administratiekantoor werken.

In de tussentijd zien we kans om zoveel tegelijk te doen dat we ons af en toe afvragen waarom we zo nodig weer een baan moesten…. Met mijn moeder gaat het erg slecht en dat houdt in dat Madeleine heel veel tijd ‘kwijt’ is door ziekenhuis bezoeken, boodschappen regelen, mantelzorger zijn etc etc. Geen enkel probleem om te doen natuurlijk, maar daarnaast heeft ze ook nog de administratie van de eigen bedrijven en moet ze de huurfacturen maken.

Toch hebben we kans gezien om de zeldzame rustige momenten op te vullen met taakjes die nodig zijn omdat we inmiddels 22 jaar in ons huis wonen. Zo heeft ze bedacht dat de keuken een andere kleur moet en natuurlijk de wanden ook… en omdat dat alleen te eenvoudig zijn hebben we de afgelopen dagen ao’n beetje alle wanden laten stucen. Mooi glad ipv de spachtelputz die we toch een beetje ouderwets begonnen te vinden.

Had ik al verteld dat we ook voor een nieuwe badkamer zijn gaan kijken? We hebben sinds de jaren negentig een installatiebedrijf gehad en nu, nu we dat niet meer hebben, gaan we de badkamer opknappen….

Net voor de vakantie hebben Madeleine en ik allebei een retro-scooter gekocht, achterop mijn scooter is een bakje gemonteerd waar de hondjes in kunnen en we touren nu regelmatig naar het bos, naar Capelle en naar Rotterdam, echt geweldig.

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we in de woonkamer op opgestapelde meubelstukken die kriskras in de kamer staan, de stucadoors zijn klaar maar we moeten nog sausen en het is onzinnig om de meubels terug te zetten en volgende week weer te verschuiven.

Het ‘dagboek’ is even bijgewerkt, ik had te lang niets geschreven.