Select Page

Vandaag zijn we een dagje naar Amsterdam geweest, wij zijn in dit geval Jesse, Niels en ik, in Amsterdam hadden we met Jeffrey afgesproken maar die woont handig dichtbij en kent de weg… wij niet.

Onschuldig als we zijn gingen we er vanuit dat de drukte voor de Horecava allemaal wel mee zou vallen en we gingen daarom gewoon met de auto.

Geheel volgens plan stonden we om 10:00 voor de RAI, prima, dachten we, alleen er waren geen parkeerplaatsen meer… Geen punt, we parkeren wel ergens in de wijk.

Dit is dus niet mogelijk, op elke hoek hebben ze een boze Amsterdammer neergezet met een belangrijk pak aan en die zorgt dat je niet de wijk in rijdt als je daar niet woont.

Normaal denk je dan, “Melk zit ook in een pak en daar ben ik ook niet van onder de indruk’, maar deze keken wel echt boos en ze hadden ook zo’n hekje waar je niet door kon.

Toen we na ongeveer een kwartier eindelijk een parkeerplaats hadden bleek dat we hier maar een uur mochten blijven staan, met andere woorden, we hadden nog steeds geen plekje. “Volg de borden met het cijfer 11”, stond er voor mensen die net als wij naar de RAI moesten. Nou hebben die Amsterdamse grapjassen er een soort lol in om niet overal die bordjes zichtbaar neer te zetten en er af en toe een weg te laten. Toen we bijna bij het punt waren dat met de bordjes werd aangegeven zagen we ook een bord “P&R Arena”.

Geweldig, want de P&R plaatsen zijn gratis als je met het openbaar vervoer reist!  Tenminste, dat is bij ons in Rotterdam zo.  Later die dag zou blijken dat Amsterdam eigen spelregels heeft bedacht waardoor je gewoon nog even € 17,= mag aftikken….

Ruim een uur nadat we voor de eerste keer langs de RAI reden waren we er weer en konden we eindelijk naar binnen. Binnen vonden we Jeffrey snel, nou, eigenlijk vond hij ons snel. Voor mij was het de eerste keer op de Horecava, voor Jesse, Niels en Jeffrey niet, dat was te merken ook. Overal kon je eten en drinken, proeven, proberen etc, echt heel leuk!!

We hebben ook echt nog hele zinvolle dingen gezien voor de ontvangstruimte van de escape room!! Ik vertel nog niks maar ik denk dat we deze zomer een hele leuke aanvulling op het assortiment hebben.

We hebben koffie gedronken uit een automaat van € 40.000,= (???????) maar ook gewone koffie, allerlei sausjes geprobeerd maar ook snacks, ijs en taart.

Omdat ik gek ben op pittige sausjes had ik veel dorst, maar dat is ook geen probleem, overal worden sapjes uitgedeeld en voor de liefhebbers is er ook veel bier. Veel aandacht voor 0.0 bier ook.

Het meest opvallend vond ik de overweldigende hoeveelheid Vegan producten, taarten, snacks, alles lijkt wel vegan te moeten zijn. Ik ben een enorme Picky Eater en moet er weinig van hebben, voor mijn gevoel klopt het gewoon niet om een hamburger te eten die gemaakt is van een plant. Het zal ongetwijfeld ergens goed voor zijn maar lekker is het beslist niet.

Omdat Jesse om 17:00 aan de zaak moest zijn gingen we heel veilig al voor 15:30 weg uit de RAI. Door onze onhandige parkeerplaats moesten we eerst een stuk lopen, toen met de metro, toen weer lopen en vervolgens de auto uit de P&R parkeerplaats halen.

Geheel onverwacht moest ik hier € 17,= afrekenen, kennelijk was de halte waar wij waren ingestapt reden om het gratis parkeren te weigeren, wat een k#tbeleid hebben die Amsterdammers zeg! Dat is natuurlijk gewoon gedaan om de mensen die de weg er de stomme regels niet kennen een poot uit te draaien.

Ik moest Niels en Jesse bij een metrostation afzetten want beiden moesten werken, uiteindelijk was ik om 18:20 thuis, ik ben gewoon dus drie uur onderweg geweest van Amsterdam naar Rotterdam. Door deze rampenreis zou je haast vergeten hoe leuk de dag was!!!