Select Page

Coronavirus Disease 2019, het is onmogelijk om een krant open te slaan, even tv te kijken of naar de radio te luisteren zonder iets te lezen, zien of horen over Corona, de ziekte die wereldwijd heerst en wereldwijd slachtoffers maakt. Ik heb voor de volledigheid een wiki-link geplaatst. Op dit moment is er wereldwijd niemand te vinden die niet weet wat het is maar ik heb natuurlijk geen idee wanneer dit gelezen wordt.

Toch denk ik dat dit is wat niemand in zijn hele leven zal vergeten, het heeft nogal een impact. In landen om ons heen is gekozen voor een vrijwel vollledige ‘lock down’, Nederland kiest voor het vertragen van de grote uitbraak om daarmee te voorkomen dat de pieken in het aantal zieken hoger wordt dan de capaciteit van de intensive care afdelingen van de ziekenhuizen.

Ik heb ook van de term Lock Down een hyperlink gemaakt want de verdeeldheid is erg groot… als je 10 deskundigen aan het woord laat krijg je een groot aantal verschillende meningen over wat volgens hen de beste aanpak is. We zullen het zien.

De impact op ons gezin is ook best hevig, zo hebben we besloten Live Escape te sluiten terwijl er vanuit de overheid nog geen dwingend beleid was, Opa van de Wal vind het niet verstandig dat Madeleine en Patricia op visite komen, Madeleine doet alle boodschappen voor mijn ouders zodat ze niet buiten hoeven te komen etc etc.

Omdat wij als gezin in het huis van Jesse aan het werk zijn merken we overdag weinig, in tegenstelling tot de rest van Nederland. Heel veel winkels zijn dicht, alle horeca is dicht, theaters en bioscopen zijn dicht, eigenlijk kun je helemaal niks en hebben heel veel mensen geen mogelijkheden om te gaan werken.

Ik zelf overigens wel, maar omdat ik druk ben bij Jesse beperk ik mijn werkzaamheden mbt het inrichten van Syntess Atrium bij een collega-installateur tot steeds één dag per week. Ik vind het geweldig leuk, lekker werken zonder dat ik gestoord wordt door personeel of klanten, echt heerlijk.

De werkzaamheden bij Happy Seat liggen nu helemaal stil, niemand gaat nu immers in een stoel zitten waar net een vreemde in gezeten heeft. Het officiële advies van de regering is dat je steeds anderhalve meter afstand tot anderen moet houden.

De klap voor de economie is enorm, ontzettend veel bedrijven, waaronder ook Live Escape, draaien momenteel € 0,00 omzet en de lasten gaan gewoon door. Heel veel mensen raken hun banen kwijt ondanks dat de regering heel veel geld vrijgemaakt heeft voor steun. We hopen dat de meisjes die bij Live Escape werken ook in aanmerking komen voor steun want dit is een grote klap voor heel veel mensen.

Nogmaals, dit is iets wat niemand zijn leven lang zal vergeten, we zitten er nu midden in, ik hoop dat het snel onder controle komt!