Select Page

Al vanaf peuterleeftijd ben ik bang dat er iets met mijn ogen gebeurt, een angst die overgebracht is door mijn vader die blind is aan één oog en altijd een soort overdreven reageerde als ik te dicht bij zijn ogen kwam. Dat doe ik nu ook, het idee dat ik ooit aan contactlenzen zou gaan leek tot voor kort dan ook echt onbespreekbaar.

Sinds bijna twee jaar heb ik een leesbril en dat gaat de laatste tijd behoorlijk vervelen, irriteren zelfs. Toen ik een paar weken geleden hoorde dat er multifocale lenzen en zelfs speciale leeslenzen bestaan ben ik kort daarna bij Citylens binnengelopen, die zit immers vlak naast Live Escape. Citylens is een ontzettend groot bedrijf, ik loop er meerdere keren per week langs en had geen idee dat vrijwel de hele bovenverdieping van Citylens was.

In de weken ervoor ben ik diverse malen naar het oogziekenhuis geweest ivm kalkafzetting op een oogzenuw, de apparatuur bij Citylens is indrukwekkend, eigenlijk hebben ze volgens mij alles dat het oogziekenhuis heeft gedaan herhaald. Dit heb ik als ik bij een ‘gewone’ opticien binnenliep nog nooit gezien.

Vandaag was de grote dag, mijn multifocale daglenzen waren binnen, iemand heeft ze bij me ingedaan en vervolgens heb ik een uurtje van alles gedaan dat ik normaal ook doe. Super dat ik nu eindelijk kan zien wat er op mijn Apple Watch verschijnt zonder dat ik een bril op hoef te zetten… Of even op mijn iPhone kan kijken zonder bril… Heerlijk relaxed, dit soort dingen waardeer je niet zolang je ogen nog goed zijn.

Toen ik na een uur terug kwam is gekeken of alles mooi aansloot, goed zat en, ook heel belangrijk, of mijn zicht op afstand niet enorm veel slechter zou zijn geworden. Dat laatste viel mee dus we konden beginnen met de oefenen om de lenzen in- en uit te doen. Dat was nog even een dingetje, mijn angst om met mijn vinger aan mijn oog te zitten zit behoorlijk in de weg, gelukkig had de mevrouw van Citylens veel geduld en na ongeveer een half uur had ik de lenzen zelf 3x ingedaan en uitgedaan.

Het probleem is natuurlijk dat je zonder zo’n lens niet scherp ziet en je er eigenlijk maar op moet vertrouwen dat je de lens naar beneden hebt geschoven bij het uitdoen. Miljoenen mensen kunnen dit dus het zal mij ook vast wel gaan lukken. Voorlopig vind ik het geweldig dat ik dit stukje kan tikken zonder leesbril en zonder mijn Macbook waanzinnig in te zoomen!

Verder ben ik deze week nog gebeld door de ondernemer die ik ga helpen met het automatiseren met Syntess, waarschijnlijk word ik in december of januari verwacht en ga ik dit als project voor een half jaar doen.

Tot slot kreeg ik zojuist een telefoontje van de makelaar, ons bedrijfspand in de Nachtschadestraat is verhuurd, dat is ook wel heel prettig!
Vanavond moeten de lenzen uit, dat is nog een beetje spannend, ik laat snel weten hoe dat afgelopen is….