Select Page

Ik heb een hele tijd bij een psycholoog ‘gelopen’, echt geweldig, ik kan het iedereen aanraden. Eén van de dingen die de psycholoog me geleerd heeft is efficient piekeren. Met efficiënt piekeren bedoel ik dat je jezelf moet aanleren niet te piekeren over zaken die je op dat moment niet kunt oplossen.

Zakelijk hebben we de laatste jaren behoorlijk veel redenen gehad om te ‘piekeren’ maar ik heb hier letterlijk nog nooit van wakker hoeven liggen. Dat is natuurlijk ook zinloos, als je dat uit kunt stellen tot een moment waarop je bijvoorbeeld de telefoon kan pakken of echt iets kan ondernemen merk je vrijwel altijd dat er oplossingen zijn. Dan wordt het nadenken in plaats van piekeren. Op één of andere manier lukte het uitstellen vannacht niet.

Gisteren heb ik gesolliciteerd naar een baan bij een installatiebedrijf dat in de automatisering enorm achter loopt, juist die automatisering vind ik geweldig leuk dus na mijn gesprek was ik helemaal enthousiast. De ondernemer heeft het voornemen de administratie in Syntess te gaan voeren, dit pakket ken ik echt door-en-door. Wat een uitdaging moet dat zijn om te helpen de processen in dit bedrijf efficiënter in te richten. Ik had er gewoon echt heel veel zin in.

Vannacht realiseerde ik me dat er ook nadelen aan de baan zitten, ik had een kantoor van 28 m2, dat is natuurlijk belachelijk groot, maar bij dit bedrijf zou ik samen met 2 anderen in een kantoor van 16 m2 komen te zitten. Overal lagen stapels papier, ordners, bonnen, agenda’s, radiatorafsluiters, fittingen etc… anders gezegd, best wel een bende…

Dat is natuurlijk niet gelijk weg als ik kom… ook kan ik me voorstellen dat de mensen die er werken de eerste tijd niet echt relaxed zijn want Syntess is super uitgebreid en daardoor ook best complex voor een beginner.

De reden dat ik slecht in slaap kwam was dat ik me kan voorstellen dat werken in zo’n kleine ruimte tussen al dat papier misschien niet iets is dat ik heel lang leuk vind… en als ik besluit te stoppen breng ik misschien een bedrijf in de problemen. De komende tijd ben ik op vakantie en ga ik de voor- en nadelen eens goed afwegen, mijn vrije tijd vind ik immers ook geweldig.