Select Page

We zijn het ondertussen wel gewend, restaurants dicht, winkels dicht, we dragen in alle publiekelijk toegankelijke ruimtes een mondkapje, wassen heel vaak onze handen, ontsmetten winkelwagentjes, we gaan niet meer op visite, vieren geen kerst en verjaardagen en hebben inmiddels allemaal wel bekenden die in meer of mindere mate last van covid-19 hebben (gehad).

Nieuw was deze week de avondklok, om te voorkomen dat mensen (veelal jongeren) toch bij elkaar kwamen is een avondklok ingesteld die het onmogelijk maakt om ‘s avonds na 21 uur nog op straat te zijn, tenzij je een hele goede, maar ook op schrift gestelde, verklaring hebt.

De vlam sloeg letterlijk in de pan, in vrijwel alle grote steden braken rellen uit zoals nog nooit in Nederland waren voorgekomen, auto’s in de fik, winkelruiten ingeslagen, straatmeubilair vernield, gevechten met politie en vervolgens ook plunderingen van winkels. De mensen leken wel gek geworden.

Na een paar avonden is dat gelukkig weer enigszins onder controle, maar de onvrede blijft. De wijze waarop het vaccineren is gepland is ook voor veel mensen onbegrijpelijk, het is ook echt onlogisch. Hoewel de titel van mijn blog anders doet vermoeden wil ik hier niet klagen, ik vertrouw er nog steeds op dat alles uiteindelijk goed komt en weet ook zeker dat we later als we terugkijken allemaal punten zien die veel beter hadden gekund…. maar ga er maar aan staan zeg, zoiets organiseren!

Voorlopig zijn de escape rooms gesloten en de eerder genoemde datum van 8 februari lijkt onrealistisch want met het vaccineren zijn we er nog lang niet.

Om het maar even bij de lokale problemen te houden, Jesse mist sinds vrijdag twee verstandskiezen en heeft verschrikkelijk last van napijn en Madeleine moet morgen naar de kaakchirurg omdat ze een abces in haar mond heeft. Dan is het feit dat we na negen uur niet meer over straat mogen en in de winkels een kapje op moeten eigenlijk maar een klein probleem.

Om toch nog even in stijl van de titel van mijn blog te blijven, ik wil wel weer eens naar de film of naar een eetcafe, want eigenlijk ben ik er toch wel helemaal klaar mee…